Telefon: 0264-591947
Fax: 0264-591947
Telefon: 0264-432392
E-mail: trenuletul.veseliei@yahoo.com

Prezentarea grădiniței

În anul 1957 apărea în Cluj-Napoca „Creșa și Grădinița Regionalei CFR”, adică actuala Grădiniță cu Program Prelungit „Trenulețul veseliei”, denumire primită începând cu anul 2012.
Instituția de învățământ este situată pe strada Câmpeni nr. 3/ c. Grădinița funcționează cu 10 grupe de preșcolari (9 grupe cu predare în limba română, iar 1 grupă combinată cu predare în limba maghiară). Toate grupele grădiniței au regim de program prelungit.

Dotarea materială a grădiniței cuprinde: 10 săli de grupă; interfoane audio-video la intrări/ ieșiri; 4 săli de mese; 1 cabinet medical; 1 sală de ședințe; 1 bucătărie proprie; 4 băi; 1 cabinet metodic; 2 săli oficiu alimentar; mobilier modular; dulăpioare copii; aparate de joacă în aer liber; 2 parcuri copii; 1 curte spațioasă.

Pentru siguranța și securitatea copiilor, intrările, ieșirile și curtea grădiniței sunt monitorizate prin camere video. De asemenea, unitatea deține autorizație sanitară și sanitar-veterinară de funcționare.

Calificarea și pregătirea profesională a întregului personal al grădiniței reprezintă plus valoarea unității, resursa umană fiind cea care oferă preșcolarilor experienţe orientate spre adevăratele valori: responsabilitate, corectitudine şi respect. Educația oferită copiilor prin intermediul activităților derulate în cadrul programului Grădiniței cu Program Prelungit „Trenulețul veseliei” se bazează pe o abordare care dezvoltă competenţe cheie pentru învăţarea de lungă durată, într-o tendinţă modernă şi durabilă. Procesul educațional se concentrează pe crearea unor experiențe de învățare stimulative prin care copiii să descopere și să experimenteze lumea înconjurătoare, dezvoltându-și într-un mod integral, liber, armonios și echilibrat întreaga personalitate (socio-emoțională, cognitivă, lingvistică și psihomotorie). Conceptul pedagogic este îndreptat către nevoile și interesele copiilor, oferindu-le acestora un câmp larg de cunoaștere și autocunoaștere, pregătindu-i astfel pentru o bună reușită școlară și o integrare socială cu succes.

 despre