Proiectul Să citim pentru mileniul III

Proiect National “Să citim pentru mileniul III”
An şcolar 2016-2017

Programul educaţional ”Să citim pentru mileniul III,” a fost şi este unul dintre proiectele de succes la care au aderat numeroase grădiniţe şi şcoli, milioane de copii preşcolari şi şcolari fiind familiarizaţi cu lectura, cu cartea, cu valorile literare naţionale şi internaţionale.

In judeţul nostru Proiectul educaţional ”Să citim pentru mileniul III” a fost derulat an de an prin prisma poveştilor copilăriei, abordând în manieră adecvată această lume fascinantă şi deschizând copiilor noi orizonturi, experienţe provocatoare pentru cei mici şi cei mari deopotrivă.

Titlul proiectului la nivel de unitate este “Povestiri create, povești minunate”. Sperăm că este un titlu sugestiv pentru ceea ce ne dorim ca finalitate.

Scopul proiectului vizează dezvoltarea creativităţii verbale şi plastice, a capacităţii de a dezvolta situaţii noi pentru personajele din poveştile îndragite. Stimularea interesului şi a dragostei pentru lectură şi a gândirii critice, exersarea limbajului şi a posibilităţilor de comunicare.

Cartea şi cititul ei oferă posibilitatea de-a explora cu ochii minţii şi de a trăi experienţe de viaţă remarcabile, de a imagina locuri şi personaje care pot fi descifrate şi pot deveni ţinte de viitor, iar în cazul celor din urmă modele de urmat.

Ȋn perioada 20 noiembrie 2016 — 30 aprilie 2017 vor fi derulate activitățile din program la nivelul unității, iar în perioada 02-05 mai 2017 proiectul final va fi trimis la coodonatorul județean pentru evaluare. Proiectul final va cuprinde un album cu cele mai sugestive imagini surprinse în timpul activităţilor derulate și fișa de monitorizare al proiectului.

Coordonator unitate:

  • Onu Mădălina